Welke soorten omvormers levert Solar Crew?

Wij bieden zowel een string omvormer variant, als een semi-parallelle als een volledig parallelle omvormer variant aan. Dit omdat het heel klant specifiek is waar de voorkeur naar uit gaat.

 

String omvormers (GoodWe) 

Hierbij wordt een serie zonnepanelen met de plus op de min in serie aan elkaar verbonden, zodat ze een kring vormen. Dit werkt op dezelfde manier als bijvoorbeeld kerstlampjes. In het kennisdocument hieronder is hierover meer uitleg te vinden.

 

Semi parallel met Optimizers (Solar Edge) 

Wat er in de praktijk bedoeld wordt met het parallel schakelen van zonnepanelen is het per zonnepaneel omvormen van de energie. Daarvoor zijn er micro omvormers die van gelijkspanning direct wisselspanning maken. Ook zijn er optimizers die van gelijkspanning een andere gelijkspanning maken. Beide hebben het voordeel dat als er iets met één zonnepaneel gebeurt het geen nadelige gevolgen heeft voor de andere zonnepanelen. In het kennisdocument hieronder is hierover meer uitleg te vinden.

 

Volledig parallel met micro omvormers (Enphase)

Wat er in de praktijk bedoeld wordt met het parallel schakelen van zonnepanelen is het per zonnepaneel omvormen van de energie. Daarvoor zijn er micro omvormers die van gelijkspanning direct wisselspanning maken. Geen omvormer meer binnenshuis én weinig vermogen op de omvormers, waardoor ze lang meegaan. In het kennisdocument hieronder is hierover meer uitleg te vinden.

Downloads

Handleiding kennis en informatie-sheet omvormers 1.1

Download

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25