Wat is overdimensionering?

Bij overdimensioneren is het vermogen van de omvormer lager dan het piekvermogen van de zonnepanelen. Dit zorgt voor een hogere opbrengst bij minder optimale weersomstandigheden. Bij een overgedimensioneerde omvormer gaat er bij een bepaald % aan overdimensionering op piekdagen wat energie verloren, maar omdat zonnepanelen bijna nooit hun topvermogen halen, levert overdimensioneren je uiteindelijk meer op op dagen dat het maximaal vermogen niet gehaald word. 

 

De weersomstandigheden in Nederland zijn vaker niet dan wel optimaal voor je opbrengst. Doordat het vermogen van de omvormer lager is dan het piekvermogen van de zonnepanelen zal deze dus gedurdende de dag langer optimaal presteren.

Downloads

Handleiding kennis en informatie-sheet omvormers 1.1

Download

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25