Waarom verschilt de opbrengst per paneel?

De straling van de zon zal nooit 100% gelijk verdeeld zijn. Het kan zijn dat het ene paneel eerder in de zon ligt als het paneel er naast. Dit zal resulteren in kleine verschillen. Ook schaduw en viezigheid kunnen van invloed zijn.

Aangezien er vanuit de fabriek een positieve of negatieve tolerantie in het vermogen van het zonnepaneel mag zitten kan de opbrengst onderling met dezelfde zoninstraling oplopen tot wel 10%. Dit is dus een goed teken zijn want dan weet je dat het maximale vermogen uit je zonnepaneel gehaald wordt.

Zodra panelen ouder worden degradeert hun vermogen langzaam. (tot 20% vermogen in 25 jaar) deze degradatie gaat niet even snel bij ieder paneel en hierin zouden dus onderling verschillen kunnen ontstaan.

Mocht dit niet het geval zijn dan kan er een defect zijn. Neem in dat geval contact met ons op via het service aanvragen formulier.

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25