Waarom moet je zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen zijn voorzien van een vuilafstotende coating. Deze zorgt er voor dat vuil zoals zand, stof en stuifmeel, niet vastplakt en als het regent zal het overgrote deel er dan ook afspoelen. Toch zal er, vooral aan de randen altijd iets van vuil achterblijven wat zal resulteren in rendementsverlies.

 

Dit geldt niet altijd voor vogelpoep, dit hecht zich namelijk wel aan de panelen. Vogelpoep zorgt niet alleen voor rendementsverlies, de zuren in de poep kunnen de zonnepanelen zelfs beschadigen. Ook roet van houtkachels of van de snelweg spoelt niet altijd weg met de regen. Een laagje vuil zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder zonlicht om kunnen zetten in energie en zal dus zorgen voor een lagere opbrengst.

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25