Overspanning in het elektriciteitsnet?

De stroom die de zonnepanelen opwekken die niet gelijk in huis gebruikt wordt, gaat het electriciteitsnet op. Deze stroom wordt verdeeld onder afnemers die stroom vragen vanuit het net. Als er heel veel stroom tegelijk aan het net geleverd wordt en er is tegelijk weinig vraag, dan loopt de spanning, Volt, op in het net. Bekijk het als een snelweg, bij de op- en afritten. Komen er veel auto´s op en gaan er weinig af, dan wordt het vanzelf heel druk en ontstaat er file.

 

Wanneer deze netspanning te hoog wordt dan stopt de omvormer, of micro omvormers, met opwekken en wordt er minder stroom teruggeleverd. Dit zal vooral gebeuren op hele zonnige dagen waarop weinig stroom het net af gaat. String omvormers houden in dit geval helemaal op met werken, heb je een systeem met micro omvormers, dan zul je zien dat er een aantal zijn die minder of niets opwekken. Je wekt dan dus nog steeds stroom op.

 

Dit probleem ligt niet aan je zonnepanelen of omvormer, dit is een probleem in het electriciteitsnet. Ondervind je hinder van overspanning, stel de netbeheerder dan ook op de hoogte, soms kunnen ze de spanning stabiliseren en heb je dus minder last. Je kunt zelf natuurlijk wel helpen, namelijk je opgewekte stroom gebruiken! Zet je wasmachine aan, de vaatwasser, en als je geen zin hebt in het huishouden spring lekker in de jacuzzi!

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25