Is vogelwering altijd noodzakelijk?

Noodzakelijk is misschien een groot woord, verstandig kan het in jouw situatie wel zijn.

 

Het gebeurt regelmatig dat vogels nestelen onder de zonnepanelen, wat zorgt voor rendementsverlies en potentieel brandgevaar. Er moet voldoende ventilatie onder de zonnepanelen mogelijk zijn, hiermee voorkom je dat de panelen te warm worden en het rendement zal dalen.

 

Vogelnesten zijn daarnaast droog materiaal, niet alleen takken maar ook afval zoals papier en plastic. De bedrading kan bekneld of beschadigd raken en dan heb je een brandgevaarlijke situatie. Daarnaast hoogstwaarschijnlijk vogelpoep op de panelen en de kans op een verstopte dakgoot.

 

Kies je niet voor vogelwering en heb je later toch last van nesten dan brengt dat een extra kostenpost met zich mee. De nesten moeten opgeruimd worden, dat betekent dus: panelen van het dak halen, nest weghalen, dak controleren op schade en een eventuele reparatie, zonnepanelen en kabels controleren op schade en eventueel vervangen, panelen terugplaatsen en alsnog vogelwering plaatsen.

 

Vogelwering kan tegelijk met de zonnepanelen geplaatst worden. Solar Crew biedt dit niet tegelijk aan. Wil je vogelwering laten plaatsen kunnen we met onze partner natuurlijk altijd kijken of de planning gelijk kan lopen.

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25