Is mijn electriciteitsmeter geschikt?

Energiemeters met een terugloopblokkering kunnen wel tellen hoeveel energie er verbruikt wordt, maar kunnen niet terugtellen. In dit geval wordt de energie wel teruggeleverd aan het net maar kan het niet worden verrekend. Deze meters zijn meestal te herkennen aan een symbool van de teruglooprem ferrarismeter. Analoge meters zonder draaischijf kunnen geen teruglevering registreren. Draaischijfmeters zonder terugloopblokkering draaien terug op het moment dat er energie teruglevert en zijn dus geschikt.

 

Ná de installatie van de zonnepanelen dient er een melding gedaan te worden bij de netbeheerder. Deze gaat op dat moment ook de meter controleren op geschiktheid. Mocht hij niet geschikt zijn dan krijg je een bericht vanuit de netbeheerder om hem te vervangen. Hier zit dus altijd nog een controle op!

Downloads

Handleiding kennis & informatie-sheet meterkast 1.0

Download

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25