Is een accu rendabel?

Met een thuisbatterij, een accu die je zonnestroom opslaat, gebruik je zelf meer van je opgewekte stroom. Minder afnemen van het net dus! Gemiddeld genomen gebruikt een huishouden ongeveer 30% van de eigen opgewekte stroom, met een accu gaat dit naar ruim 60%.

 

Momenteel ligt de aanschafprijs van een accu voor een huishouden al snel tussen de €4000,- en €6000,-. Hier komen nog installatiekosten, en mogelijk een nieuwe omvormer bij.

Een behoorlijke investering dus, en wil je die terugverdienen met de besparing op je stroomrekening dan moet je heel geduldig zijn. Aangezien je minder teruglevert aan het net heb je minder voordeel van de salderingsregeling en kan het nu eigenlijk nog niet uit om een accu aan te schaffen.

 

Dit verhaal wordt natuurlijk anders in de toekomst. De verwachting is dat de aanschafkosten de komende jaren flink zullen dalen, en de salderingsregeling wordt afgebouwd. Als dat gebeurd is dan is de terugverdientijd van een accu aanzienlijk korter.

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25