Hoe worden zonnepanelen gerecycled?

Zonnepanelen worden gerecycled door het paneel uit elkaar te halen en de verschillende materialen te scheiden. Momenteel kan tot 96% van het materiaal hergebruikt worden.

 

Het aluminium, kunststof, glas en koper wordt meestal via de reguliere recyclingroutes hergebruikt. Voor de cellen zelf, silicium, is nog geen pasklare oplossing, dit belandt helaas vaak nog in de shredders.

 

Toch gloort ook hier hoop aan de horizon, in Frankrijk kan men al veel meer uit de zonnecellen halen en ook in Nederland is een pilot aan de gang, bij een recyclingsbedrijf in Friesland wordt er vanaf maart 2022 volop getest!

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25