Hoe worden zonnepanelen gemonteerd?

Opdak

Bij het opdak systeem wordt gebruik gemaakt van de panlatten of tengels, om het systeem te monteren bovenop de pannen. We maken dakhaken aan de panlat vast, of schroefhaken aan de tengels als de panlatten niet geschikt zijn. Hier bevestigen we de constructie van aluminium profielen op. De zonnepanelen worden dan aan de profielen bevestigd door middel van paneelklemmen. Deze schroeven we vast. De kabels worden aan de profielen bevestigd met een kabelbinder om te voorkomen dat ze op het dak liggen.

 

Indak

Bij het indak systeem liggen er geen dakpannen onder de panelen. Er wordt gekozen voor een andere waterafdichting op het dak waar de zonnepanelen op bevestigd worden. Hierdoor liggen de zonnepanelen vaak gelijk met de omliggende dakpannen. Deze onderconstructie wordt aan de panlatten en/of tengels bevestigd, de installatie wordt hierdoor deel van de woning. De zonnepanelen komen in de constructie te liggen, de kabels worden met kabelbinders opgebonden en de loodslab gelegd voor de afwatering.

 

Plat dak

De plat dak constructie wordt op het dak gelegd, voorzien van noodzakelijke verzwaring in de vorm van tegels. De constructie bestaat uit vooraf gemaakte profielen, en volledig dicht gemaakt met windkappen. De zonnepanelen worden in een hoek van 13° op de profielen bevestigd met klemmen die vastgeschroefd worden. Alle kabels worden met kabelbinders opgebonden.

 

Voor alle installaties geldt: veilig werken. Dat betekent dat er gewerkt kan worden met verschillende soorten valbeveiliging; een valharnas, RSS valbeveiliging, een steiger of hoogwerker en in uitzonderlijke gevallen een hijskraan. In sommige gevallen wordt er een pannenlift gebruikt om de panelen naar boven te tillen.

Downloads

Handleiding kennis & informatie-sheet montagemateriaal 1.0

Download

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25