Geen opbrengsten zichtbaar in de app?

Via de volgende stappen kun je er achter komen waar het probleem ligt. Kom je er met deze informatie niet uit, neem dan gerust contact op met de service afdeling!

 

Er zijn verschillende oorzaken voor geen opbrengst in de app.

Het is nog te donker of er ligt sneeuw op het dak. Is dit niet het geval, ga dan als volgt te werk.

Controleer als eerste de omvormer. Het kan zijn dat deze uit staat, doordat bijvoorbeeld de aardlekautomaat in de meterkast of PV-verdeler uitgevallen is, of omdat de werkschakelaar uit staat. Zet alle AC schakelaars aan. Controleer ook of de DC schakelaar aan staat. Zie je het groene lampje, dan werkt je systeem en wek je dus gewoon stroom op. Het oranje lampje geeft aan of de omvormer verbinding heeft met wifi, controleer via het volgende plaatje wat voor jouw omvormer van toepassing is.

Verderop lees je hoe je dit eenvoudig zelf kunt herstellen. Het rode lampje betekent dat er een foutmelding is, neem in dit geval contact met ons op!

 

De omvormer is niet meer verbonden met het internet. Dit kun je gemakkelijk zelf herstellen met de handleiding die je hieronder kunt downloaden.

 

Zie je hierna nog steeds geen opbrengst in de app, dan kan het zijn dat er een defect of andere storing is. Neem in dit geval contact met ons op!

Downloads

Handleiding wifi koppelen + Portaal Goodwe 1.0

Download

Handleiding GoodWe wifi herstellen 1.0

Download

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25