Geen opbrengsten zichtbaar in app?

Via de volgende stappen kun je er achter komen waar het probleem ligt. Kom je er met deze informatie niet uit, neem dan gerust contact op met de service afdeling!

 

Er zijn verschillende oorzaken voor geen opbrengst in de app.

 

Het is nog te donker of er ligt sneeuw op het dak. Is dit niet het geval, ga dan als volgt te werk.

 

Controleer via MyEnlighten welk probleem van toepassing is, er zijn 4 soorten meldingen:

  • Het systeem rapporteert geen gegevens meer
  • Sommige micro omvormers rapporteren niet meer
  • Productiestoring
  • Heb je een systeem met inkomstenmeter, dan is deze gestopt met rapporteren.

Rapporteert het systeem niet meer, haal dan even de stekker van de envoy uit het stopcontact en stop hem er weer in. Heb je een systeem met een inkomstenmeter (RGM), zorg dan dat de USB stick goed ingevoerd is, of haal hem er uit en stop hem er weer in. Wacht hierna 15 minuten en controleer de status van je systeem op MyEnlighten. Neem contact op met Solar Crew als er nog steeds niet gerapporteerd wordt.

 

Als de micro omvormers niet rapporteren kan het zijn dat de Envoy te ver weg staat of er is een storing tussen de micro omvormers en de Envoy. Zorg dat de Envoy op de oorspronkelijke installatieplaats staat, dat de stekker in een stopcontact in de muur zit, dus niet via een stekkerdoos. Zorg er voor dat er geen andere apparaten op hetzelfde stopcontact aangesloten zijn, deze kunnen voor storing zorgen. Heb je oude spaarlampen of TL lampen? Deze kunnen ook voor storing zorgen. Verwijder de lamp en controleer of de rapportage hersteld is. Heeft dit niet geholpen, dan ligt het mogelijk aan de micro omvormer zelf. Neem dan contact op met Solar Crew.

 

Bij een productiestoring wek je minder energie op dan geschat, of er is mogelijk een hardwareprobleem. Neem in dit geval contact op met Solar Crew.

 

Rapporteert de meter niet, controleer dan of de USB stick goed geplaatst is. Je kunt hem er even uit halen en eventueel in de tweede poort stoppen. Ook kan het helpen de stekker van de Envoy even uit het stopcontact te halen en er weer in te doen. Wacht 15 minuten en controleer of de meter weer rapporteert. Zo niet, neem dan contact op met Solar Crew.

Downloads

Handleiding Verbinding herstellen 1.0

Download

Handleiding Verbinding herstellen wifi 1.0

Download

Handleiding Verbinding herstellen wifi en WPS 1.0

Download

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25