De opbrengsten lijken af te wijken?

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Een regenachtige maand met veel bewolking zal minder opleveren dan een maand met een strakblauwe lucht. Mogelijk ben je meer gaan verbruiken waardoor er minder teruglevering geregistreerd wordt. Let op dat de slimme meter altijd afwijkt van de opbrengsten uit je app. De app geeft de opwek aan van het zonnepaneel systeem, hierna gaat het naar alle verbruikers en vervolgens komt het pas als teruglevering bij de slimme meter aan.

Eventuele schaduwval van een boom die vol in het blad staat kan een oorzaak zijn. Ook kan er een defect aan het systeem zijn. Mocht je het vermoeden hebben dat het aan het systeem ligt neem dan contact op, dan kijken we mee!

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25