Andere opbrengst dan verwacht?

Neem voor de eerste maand de installatiedatum in acht. De app berekent opbrengst per maand, als je panelen bijvoorbeeld op de 10e geinstalleerd zijn, mis je dus 9 dagen.

 

Bij systemen die al langer draaien zijn kleine verschillen tussen de verwachte opbrengst en daadwerkelijke opbrengst meestal normaal. Dit komt bijvoorbeeld door bewolking. Als het verschil groot is dan kan er iets anders aan de hand zijn, bijvoorbeeld een defect. Neem in dat geval contact met ons op door een service aanvraag te doen via deze link.

Nog geen antwoord op je vraag?

Natuurlijk is het mogelijk dat je antwoord op jouw vraag niet kunt vinden via onze uitgebreide FAQ-pagina. Ook dan willen we je alsnog graag helpen. Dit doe je door gebruik te maken van het formulier ‘service aanvraag’. Klik hier voor het formulier. Het is belangrijk dat je altijd via het formulier een service aanvraag bij ons indient. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je aanvraag terechtkomt bij de juiste persoon binnen Solar Crew en dus ook snel wordt opgepakt.

Kom je er niet uit? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497 76 90 25