Tegenwoordig wordt de complete schoenenfabriek van Floris van Bommel duurzaam aangedreven door de 1000 zonnepanelen die we op het dak hebben geplaatst. Van Bommel schoenen staan al tientallen jaren lang bekend om hen kwalitatief hoogwaardige schoenen. Dit is ook terug te zien in de productiefaciliteiten. Alles netjes en met oog voor details. Ze wilde verduurzamen en kwamen hiervoor bij ons uit; verstandig! Het laagspanningsrek van de transformator diende volledig aangepast te worden voor het vermogen van de zonnepanelen, ook deze kennis is bij ons aanwezig. Aangezien het druk is in de fabriek diende we alle bewegingen rondom het gebouw goed te communiceren naar de facilitaire medewerker van Van Bommel.

We plaatste er 1000 hoog vermogende zonnepanelen van 455Wp per stuk in een oost/west opstelling. Hierdoor behalen ze het maximale eigen verbruik uit de installatie. We werken met Huawei Solar omvormers welke op het dak zijn geplaatst zodat we er altijd direct bij kunnen. Doordat we het service en onderhoud ook 15 jaar op deze installatie hebben, zullen we deze installatie blijven monitoren en periodiek terugkomen op locatie.

Raymond: “We zochten een partij die aansloot bij onze kernwaarden en hebben deze gevonden bij Solar Crew. We ervaren deze samenwerking als erg prettig.”

Bekijk ook andere projecten in Moergestel zoals bij deze particulier.