Een jaar of vijf geleden hebben we het merk ‘Solar Crew’ met een sterke merkbelofte gepositioneerd in de markt. Solar Crew haalt alles uit de zon, zegt exact waar we voor staan en wat we doen. Daarnaast konden we met deze belofte op employer branding niveau ook veel beter nieuwe werknemers werven. Want ja, alles uit de zon halen om Nederland in 2050 energieneutraal te maken, is toch een soort van trigger om te solliciteren. De merkbelofte staat nog steeds als een huis, maar na het betrekken van ons nieuwe pand kwamen we al snel tot de conclusie dat het ook op het gebied van marketing tijd werd voor een volgende stap: we zijn inmiddels een volwassen en gerenommeerd bedrijf. We willen dat ook een stuk nadrukkelijker uit gaan dragen in onze communicatie. Daarom gaven we ons reclamebureau de opdracht om onze bestaande huisstijl naar een 2.0 versie te tillen. We gaven ze mee dat het zowel qua vorm als tone of voice allemaal wat minder speels mocht worden. Ook iets strakker, meer richting ‘high end design’ en bovenal gewoon echt ‘volwassen’. Alles moet erop zijn gericht dat we in contact komen met de gewenste doelgroep/klantgroep én potentiele werknemers. Want dat laatste vinden we zo enorm belangrijk. We willen als premium merk echt een interessante werkgever zijn. Met premium willen we benadrukken dat bij Solar Crew alles wat we doen en maken in het teken blijft staan van de hoogste kwaliteit. In onze uitingen hebben we daarom ook meer aandacht voor de details van onze werkzaamheden. We zijn drie volle dagen op pad geweest om ons werk en onze mensen op perfecte wijze in beeld te brengen. Want één ding staat vast: met de rebranding van Solar Crew mocht onze toegankelijke uitstraling absoluut niet verloren gaan. Daarom hebben we er ook voor gekozen om op onze nieuwe website iedereen in beeld te brengen. Van kantoor tot de mensen in het veld; iedereen is in de studio gefotografeerd in portretstijl. We zijn en blijven Solar Crew. De nieuwe website is natuurlijk ook commercieel gezien belangrijk. Maar we zien het ook echt als een podium waarop we onszelf presenteren aan de vakman van vandaag en morgen. Want naar hen zijn wij continu op zoek!

De kaart kleurt geel/oranje
Solar Crew is voorlopig nog niet uitgegroeid. Wel spreken we uit dat het wel een ‘tikkie’ minder mag. We willen onze groei stabiliseren en het bedrijf verder optimaliseren. Als we blijven groeien zoals de afgelopen jaren, gaan we aan dat laatste voorbij. We zetten nu ook in op stabiele groei, die voor iedereen bij te benen is.

De vraag neemt nog steeds toe, de markt is en blijft vraag-gestuurd. Solar Crew zet dan ook meer en meer in op een rol als expert en adviseur. Het liefst in een vroeg stadium bij welk project dan ook. Als grootste zonnepaneel installateur binnen de regio durven we na bijna 10 jaar de nummer 1 positie te claimen en we zijn niet van plan om ons van de troon te laten stoten.

 

Met behulp van en dank aan: Mula Reclamebureau en Webzies Online Marketing