376 panelen
122.200 Wp
SDE+

Bij de Albert Heijn in Bladel was voorzichtigheid geboden qua uitval van elektra, continue winkelende bezoekers en materialen die geen parkeerplaatsen mochten bezetten. Helemaal in ons straatje dus: meedenken met de klant en uiteindelijk, na sluitingstijd, de inkoppeling van de zonnepanelen realiseren. Een extra moeilijkheidsgraad was dat we alle bewoners die uitkijken op de zonnepanelen mee moesten hebben in het besluit van de zonnepanelen en het esthetisch dus ook strak diende te houden.

Fase 1 is inmiddels gerealiseerd en een 2e SDE++ subsidie is inmiddels aangevraagd. Hier hebben we bij Fase 1 al rekening mee gehouden qua ruimte op het dak, draadgoot gebruik en omvormervermogen. Doordat we alle ruimte op het dak nodig hadden, hebben we het compactste oost/west montage systeem gebruikt wat er op de markt is, hierdoor krijgen we per m2 dakoppervlakte het meeste zonnepaneel vermogen geplaatst.

Rolf: “Belangrijkste is dat ik mijn bedrijf kan blijven runnen, en hier hebben ze in samenspraak perfect rekening mee gehouden. Ik ben tevreden met het resultaat en dat we gezamenlijk de omwonende mee hebben gekregen in het zonnepanelen verhaal. Zonnepanelen is echt een extra stap voor onze duurzame winkel!”

Bekijk ook andere zakelijk projecten zoals bij Gemeente Eersel of Schoenfabriek van Bommel.