2430 panelen
874.800 Wp
SDE+

Door middel van 2 SDE+ subsidies, een 630 kVA trafo, 660.000 VA aan omvormer vermogen en ruim 2.400 zonnepanelen zorgt deze installatie jaarlijks voor ongeveer 7% van de totale energievraag van de huishoudens in Hilvarenbeek.

“Alles volledig zwart was altijd mijn wens, én zo strak mogelijk aangelegd. Na veel onderzoek heb ik de keuze gemaakt voor Solar Crew, omdat het afwerkingsniveau bij andere projecten waar ik was gaan kijken me erg beviel. Daarnaast was de communicatie transparant en eerlijk vanaf het begin. Tijdens de gehele loopduur van het project is de communicatie overigens erg fijn gelopen, door continue updates te ontvangen van de voorman en zaken bespreekbaar te maken met de projectleider van Solar Crew is het uiteindelijk echt zo gelopen zoals ik gehoopt had.”

We zijn vanuit de Huawei omvormers, die we op een betonnen keerwand hebben gehangen, rechtstreeks de grond in gegaan om alle velden netjes te verwerken in de 630 kVA transformator. Hier zitten ook de 2 Bruto Productie Meters (BPM’s) in die de 2 SDE+ subsidies bemeteren. In de nieuwe trafo zit dan ook de terugvoeding van de huidige huisinstallatie verwerkt.

Alle bekabeling die naar de zonnepanelen op de losstaande loodsen gaan hebben we netjes in mantelbuizen onder het straatwerk weg gewerkt. Deze mantelbuizen worden dan weer dichtgemaakt zodat er geen vuil of ongedierte in kan. Uiteraard is alle bekabeling die over het terrein loopt uitgewerkt in de revisiegegevens, zodat het voor de klant over 10 jaar ook nog duidelijk is waar de bekabeling over zijn terrein loopt.

Jan: “Mocht er is iemand willen komen kijken dan mag dat altijd, want ik ben kei tevreden!”

Bekijk ook andere projecten in Hilvarenbeek zoals bij deze particulier of de Nieuwbouw aan de Holstraat.