SOLAR CREW MAAKT AMBITIE WAAR & BETREKT INDRUKWEKKEND NIEUW BEDRIJFSPAND.

Een stevig fundament
“In eerste instantie werd het nieuwbouw in Eersel. De definitieve tekeningen voor het stuk grond waar we ons oog op hadden laten vallen lagen er al. Nadat we alles door hadden laten rekenen, bleek de investering versus het uiteindelijke rendement veel en veel te hoog. Nieuwbouw viel af. We hebben hierover niet lang getreurd, want in Eersel (Meerheide 72, red.) vonden we ook een bestaand pand met een giga-potentieel. Nadeel: het pand was groot en wellicht voor ons -op dit moment- nog te groot. Daarnaast had het pand -in zijn bestaande vorm- echt nul uitstraling. We hebben deze ‘minpunten’ snel aan de kant geschoven en gekeken naar wat het pand ons wel te bieden had. Zo werd een ‘min’ al snel een ‘plus’. Want een groot pand, betekent ook een stevig fundament onder onze groei, op de korte en lange termijn. Het investeert toch wat fijner wanneer je weet dat de jas ruim zit en niet maar net past. De uitstraling bleek ook geen struikelblok. Zeker niet na wat oriënteerde gesprekken met onze architecten.”

Onze ambitie als uitgangspunt
“Binnen onze branche of eigenlijk gewoon in allerlei branches en sectoren gaat het continu over duurzaamheid. Het gesprek hierover is niet bijster ingewikkeld, het gaat erom hoe je het concreet maakt in de praktijk. Dat doen we natuurlijk al dagelijks voor onze klanten in het zakelijke en particuliere segment, maar voor ons was dat niet genoeg. Gekscherend zeiden we tegen elkaar: wanneer je op Google zoekt naar de betekenis van duurzaamheid,
dan zou de eerste hit ons nieuwe pand moeten zijn.” “We namen duurzaamheid dus als uitgangspunt. Die boodschap gaven we mee aan ons bouwmanagement en installateurs. Op het gebied van de w-installatie werd door Aqualon van Zutphen een energiebesparende oplossing voor warmteterugwinning (WTW) geadviseerd. We kozen voor een VRF-systeem, het neusje van de zalm in installatieland. Met dit systeem realiseren we een optimaal binnenklimaat en wordt er continu verse en schone lucht binnengebracht. In corona-tijd natuurlijk helemaal ideaal. Maar voor ons gewoon altijd heel belangrijk in relatie tot het welzijn van onze mensen.”

Een dak vol zonnepanelen
Al die state of the art techniek moet natuurlijk gevoed worden. Binnenkort wordt het dak van het nieuwe pand voorzien van 274 zonnepanelen (zodra de seinen op groen staan qua subsidie en de laatste dakaanpassing).
Onze zonnepanelen zijn goed voor een opbrengst van 100.000 kWh per jaar. “Natuurlijk ligt ons dak vol zonnepanelen, logisch. Maar ook een absolute must. We hebben gekozen voor all-electric, dit betekent dat de volledige energievraag elektrisch wordt ingevuld. We maken dus geen gebruik van gas. Waar we wél gebruik van maken is opslag van stroom middels ‘accuopslag’. Accuopslag is sterk in opkomst in onze branche, dit betekent dat er ook nog veel onwetendheid is binnen de zakelijke en particuliere markt. Wij vertellen er graag meer over én laten in ons nieuwe pand ook de techniek achter de opslag zien in de praktijk.

De toekomst
“Het nieuwe pand is een stevig fundament onder de toekomst van Solar Crew. We kunnen vanuit Eersel verder bouwen. Het pand brengt ons de professionele uitstraling die echt bij ons past en de ruimte om te kunnen ondernemen en groeien. Het is hier prettig en plezierig werken voor onze mensen. Dit laatste is voor Dennis en mij het allerbelangrijkste. De uitstraling van het nieuwe pand – in combinatie met de kwaliteit van ons werk- gaat ons vast en zeker nieuwe klanten opleveren en maakt ons tot een (nog) interessantere werkgever. ‘De crew’ zal de komende jaren alleen maar professioneler worden.”

Belangrijke renovatie punten
Energieneutraal
274 zonnepanelen (goed voor een opbrengst van 100.000 kWh per jaar)
State of the art klimaatbeheersing (VRF-systeem)
Alle lichtvoorziening en lichtlijnen uitgevoerd in LED
Complete dakafwerking vervangen door PVC i.c.m. PIR isolatie (FM approved en brandveilig)
Alle lichtstraten vervangen
Complete bedrijfshal gespoten (dak zwart / wanden lichtgrijs)
Nieuwe vloercoating in bedrijfshal
Draagarmstellingen (magazijn) voor flexibiliteit en toekomstbestendigheid
Beveiligde leveranciersingang voor laden en lossen
Entresovloer met oefendak en showroom
Sanitaire ruimte met douchevoorziening voor onze monteurs (sun suppliers)
Een state of the art elektro-, brand-, beveiligings- en toegangsinstallatie
Toekomstbestendige data-installatie
Nieuwe PVC vloeren, glaswanden en plafonds (kantoren)
Buitengevel volledig geschilderd (wit) en nieuwe gevelbetimmering (uitgevoerd in hardhout)
Raamkozijnen gefolied
Outdoor signing (verlichte gevelreclame)