Overschot
Het wereldwijde overschot aan zonnepanelen heeft geleid tot een opmerkelijk fenomeen dat ze tegen extreem lage prijzen in de markt worden aangeboden. Dit betekent dat dezelfde soort hoogwaardige zonnepanelen die voorheen prijzig leken te zijn, nu worden aangeboden tegen absolute bodemprijzen. Als gevolg hiervan zijn de zonnepaneelprijzen op een extreem laag punt beland, en wellicht nog opmerkelijker is dat ze met maar liefst 50 tot 60% zijn gedaald vanaf hun hoogtepunt. Deze prijzenoorlog heeft ervoor gezorgd dat zonnepaneelprijzen momenteel op het laagste niveau ooit zijn, wat een goede kans biedt voor iedereen die overweegt te investeren in zonne-energie. Een zonnepaneelinstallatie kan nu aanzienlijk goedkoper worden aangeschaft, en dit heeft een directe impact op de terugverdientijd van een installatie.

Grondstofprijzen
De prijzen van polysiliconen, een cruciale grondstof voor de productie van zonnepanelen, bevinden zich momenteel op een erg laag niveau. Polysiliconen zijn het belangrijkste component van zonnecellen en een daling in de prijzen van dit materiaal heeft een directe impact op de kosten van zonnepanelen. Als gevolg hiervan zijn zonnepanelen nu nog kosteneffectiever te produceren.

Naast het extreme overschot aan zonnepanelen daalt de belangrijkste grondstof voor zonnepanelen Polysilicium al enkele maanden tot een erg laag niveau.ย 

Een andere interessante ontwikkeling is de lage prijzen van containertransport. De wereldwijde logistieke industrie heeft te maken gehad met een overschot aan scheepscontainers, en dit heeft geresulteerd in aanzienlijk lagere vrachttarieven. Dit is van cruciaal belang voor de zonne-energiesector, aangezien zonnepanelen en aanverwante componenten vaak over lange afstanden moeten worden vervoerd. De lagere transportkosten vertalen zich in verminderde kosten voor zonnepaneel installaties, waardoor investeerders en consumenten kunnen profiteren van nog aantrekkelijkere prijzen voor zonnepanelen.

Ook de container prijzen voor het transport van zonnepanelen staat op een erg laag pijl.ย 

Profiteren
De samenwerking met strategische partners heeft ons in staat gesteld om de voordelen van deze marktomstandigheden te benutten en klanten te voorzien van hoogwaardige zonnepanelen tegen prijzen die voorheen ondenkbaar waren. Als gevolg hiervan zijn zowel particulieren als bedrijven nu in staat om een erg kosteneffectieve zonnepaneelinstallatie aan te schaffen. Meer informatie of een offerte aanvragen? Zie deze link.

Wil je meer weten over de huidige terugverdientijden en hoe je kunt profiteren van deze lage zonnepaneelprijzen? Lees onze volgende post, waar we dieper ingaan op de actuele situatie en wat dit betekent voor potentiรซle investeerders.