Jouw stroom beheer je zelf

Met een thuisbatterij vergroot je jouw onafhankelijkheid. Want de stroom die je niet verbruikt, gaat niet direct naar het energienet, maar sla je op in een batterij. Je ‘gebruikt’ deze stroom vervolgens op het moment dat het nodig is.

Nóg meer rendement

Met zonnepanelen op het dak behaal je een mooi rendement. Je neemt immers minder stroom af uit het energienet. Met een thuisbatterij verhoog je het rendement omdat je met de opgewerkte energie (die je niet direct verbruikt) een mooie buffer opbouwt in de thuisbatterij.

Vergroot je onafhankelijkheid

Wanneer je panelen geen stroom opwekken, maak je gebruik van de stroomopslag in je thuisbatterij. Je ‘schakelt’ pas over op stroom uit het energienet als er geen stroom wordt opgewerkt én voorradig is. Een thuisbatterij zorgt daarom voor flink wat meer onafhankelijkheid.

Haal 24/7 alles uit de zon

Zonder thuisbatterij ben je natuurlijk wel afhankelijk van het aantal zon-uren én wat je niet direct verbruikt, verdwijnt ook direct in het energienet. Met een thuis-batterij haal je dus nog meer uit de zon, want de stroom die je niet direct verbruikt sla je op als buffer in je thuisbatterij.

Van salderen naar een thuisbatterij

Als zonnepanelen-bezitter ben je natuurlijk bekend met de salderingsregeling. Het is een mooie regeling die ervoor zorgt dat de stroom die je niet direct verbruikt wordt teruggeleverd aan het energienet. Vervolgens wordt deze ‘teruglevering’ verrekend met de stroom die je afneemt uit het energienet op het moment dat je zelf geen stroom opwekt. Het einde van de salderingsregeling is -helaas- in zicht. Vanaf 2025 kunnen huishoudens en kleine bedrijven stapsgewijs minder salderen. Vanaf 2031 kan er niet meer gesaldeerd worden. Ieder jaar kunnen huishoudens en kleine bedrijven iets minder salderen, tot aan 0% in 2031.

70% onafhankelijk!

Door de afbouw van de salderingsregeling is het belangrijk om als zonnepanelen-bezitter vooruit te kijken en na te denken over een goed alternatief, met een zo hoog mogelijke onafhankelijkheid van het energienet. Je komt vervolgens al snel uit bij een thuisbatterij! Want met een hoogwaardige thuisbatterij is het mogelijk om ca. 70% onafhankelijkheid te creëren. De terugverdientijd (van de investering in een thuisbatterij) wordt bepaald door het tarief dat voor teruglevering wordt betaald.

Niet volledig onafhankelijk

Bij Solar Crew hechten we veel waarde aan een eerlijk advies. Daarom vertellen we je het volgende: met een thuisbatterij ben je niet voor 100% onafhankelijk in je stroombehoefte. Een aansluiting op het energienet blijft -voorlopig- noodzakelijk. Jouw zonnepanelen wekken met name in de zomer meer stroom op dan dat je kwijt kunt in je thuisbatterij. In de winter wekken je zonnepanelen juist te weinig stroom op om je thuisbatterij volledig vol te kunnen laden.

Ook als je een thuisbatterij gebruikt, ben je niet zelfvoorzienend in stroom. Een aansluiting op het net blijft noodzakelijk. In de zomer wekken je zonnepanelen meer zonne-energie op dan de thuisbatterij kan opslaan. En in de winter wekken je zonnepanelen te weinig stroom op om de thuisbatterij vol te laden.

“Hoeveel opslag we precies nodig hebben is lastig te voorspellen. Maar we weten wel dat energieopslag cruciaal wordt in ons energiesysteem.”

-Rob Jetten (voormalig minister van klimaat en energie)

Alles wat je nu nog moet doen is kiezen

Bij Solar Crew halen we alles uit de zon. Om te verduurzamen: van fossiele energie naar zonne-energie. Voor een waardevolle bijdrage aan de energietransitie, voor het behoud van de planeet in zijn beste vorm. Door te kiezen voor het volledig onafhankelijk opwekken & opslaan van stroom (stroom-management) geven we samen de energietransitie een extra boost. We adviseren je dan ook graag over de juiste keuze (thuis)batterij/accu. Een keuze die volledig is afgestemd op jouw specifieke verbruikssituatie, optimaal rendement en de grootst mogelijke onafhankelijkheid.

3.5kWh batterij

€5.600 Incl Btw.

 • checkMerk: Enphase
 • checkInclusief installatie
 • check15 jaar productgarantie

7kWh batterij

€8.100 Incl Btw.

 • checkMerk: Enphase
 • checkInclusief installatie
 • check15 jaar productgarantie

10kWh batterij

€9.950 Incl Btw.

 • checkMerk: Solar Edge of Enphase
 • checkInclusief installatie
 • check10 of 15 jaar productgarantie

  Vraag offerte aan

  1
  2
  3
  Vul in
  Ik heb interesse in:
  Weet je wat je verbruikt?
  Vul in
  Moment.. uw formulier wordt ingezonden

  Bedankt!

  De offerte komt zo snel mogelijk jouw kant op!

  Stappenplan na offerte aanvraag

  Bedankt! Zojuist heb je een offerte aanvraag ingediend bij Solar Crew. Nu wil je natuurlijk graag weten wat de vervolgstappen zijn. We lichten deze hieronder aan je toe. Verder zeggen we voor nu: heb nog even geduld. Binnenkort haal jij ook alles uit de zon! Klik op een icoon voor meer informatie

  Na ontvangst van jouw offerte aanvraag ontvang je van ons binnen 10 werkdagen een indicatieve offerte.

  Binnen 10 werkdagen nadat je van onze de indicatieve offerte hebt ontvangen nemen we contact met je op. We vernemen dan graag van je of deze voldoet aan je behoeften/verwachtingen en beantwoorden eventuele vragen.

  Als de offerte duidelijk is voor jou plannen we een adviesgesprek en technische bezichtiging in op locatie (binnen 10 werkdagen). Dit doen we alleen op verzoek. De keuze is aan jou.

  Op basis van het -eventuele- adviesgesprek en de technische bezichtiging op locatie, werken we een definitieve offerte voor je uit. Deze ontvang je binnen 10 werkdagen na het bezoek op locatie.

  Neem de definitieve offerte rustig door en als je vragen hebt stel ze dan gerust. In dit stadium van het offerte-traject heb je binnen Solar Crew een aanspreekpunt. Als alles duidelijk is, kun je de offerte digitaal ondertekenen. Hiermee is offerte-traject afgesloten. Jouw contactpersoon informeert je over de vervolgstappen, planning én natuurlijk de installatiedatum.

  Blij met de thuisbatterij!

  Een tijd geleden kozen Sill en Bregje voor zonnepanelen. Maandelijks wordt er sindsdien behoorlijk wat energie opgewekt. Behoorlijk wat meer zelfs dan er wordt verbruikt. In de wetenschap dat de salderingsregel afgebouwd gaat worden, besloten ze om nu te investeren in de (nabije) toekomst. Opnieuw namen ze contact op met Solar Crew, ditmaal voor advies over een thuisbatterij.

  Sinds de installatie van de thuisbatterij kunnen Sill en Bregje de energie die ze opwekken maar niet direct verbruiken, opslaan in een thuisbatterij. Ze nemen nu nóg minder elektriciteit af uit het energienet en verlagen zo de energierekening. Die was sowieso al niet bijster hoog, sinds de aanschaf van de zonnepanelen. “Binnen enkele jaren willen we toe naar volledig energieneutraal wonen. Een thuisbatterij was hierin voor ons een logische volgende stap. Opnieuw zijn we uitermate tevreden over het advies vanuit Solar Crew en het vakmanschap tijdens de installatie. We zijn echt blij met onze thuisbatterij!” Aldus Sill.

  – Sill & Bregje